Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

marți, 30 noiembrie 2010

Adaptare şi Management durabil pentru pădurile Statelor Unite

A doua şi ultima conferinţă de astăzi (Adaptare şi Management durabil pentru pădurile Statelor Unite) a fost prezentată de Dave Cleaves de la (U.S. Forest Service). Acesta a vorbit despre modul în care guvernul american realizează o nouă hartă în funcţie de schimbările climatice, pe tot cuprinsul ţării, furnizând o structură organizaţională mai bună pentru adaptare în domeniul ecosistemelor de păduri din întreaga lume.
APMR (Agenţia de Presă Masonică din România) a adresat o întrebare domnului Cleaves cu privire la politica Republicii Gabon faţă de păduri (Gabon are o suprafaţă totală de 268.000 km. Pădurile acoperă 220.000 km. Populaţia Gabonului de 1,2 milioane locuitori este predominant urbană (73%). Până în anii 1970, economia Gabonului depinde foarte mult de pădurile sale, care reprezentau 75% din export. Ne întrebăm cum este posibil ca o ţară precum Gabon să aibe o mai bună politică în ceea ce priveşte pădurile, decât alte ţări mai dezvoltate sau entităţi politice multinaţionale precum Uniunea Europeană? Vorbim aici de politici guvernamentale naţionale. Vor fi astfel de ţări mai afectate de schimbările climatice în viitor?).
Dave Cleaves a răspuns că totul depinde de un echilibru, de raportul populaţiei urbane faţă de cel al populaţiei rurale etc. Există aspecte pe termen scurt şi pe termen lung. Totul depinde de diverse rapoarte.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP