Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

luni, 29 noiembrie 2010

Cicloane tropicale şi Schimbările Climatice

În cadrul celei de-a doua conferinţe organizate de Centrul Statelor Unite în Cancun (cu ocazia Summit-ului COP16) au fost prezentate aspecte ale schimbărilor climatice şi ale cicloanelor torpicale.
Întrebat de APMR (Agenţia de Presă Masonică din România) asupra anomaliilor meteorologice şi asupra efectelor acestora în sectorul economic (În România vedem din ce în ce mai multe tornade, în special în regiunile de Sud, Sud-Vest şi Sud-Est ale ţării. Din cauza Schimbărilor Climatice ne putem aştepta la o creştere a numărului tornadelor? Cum pot afecta acestea sectorul agricol al unei economii, în special, şi economia, în general? Le putem folosi pentru a produce energie?), Tom KNUTSON de la NOAA - Agenţie Guvernamentală a Statelor Unite ale Americii (National Oceanic and Atmospheric Administration) a răspuns că este greu de spus fără a avea mai multe date.
Tom Knutson consideră că este nevoie de mai multe date şi de o analiză mai amplă pentru a putea observa dacă este vorba despre o creştere a numărului de tornade la nivelul ţării sau despre aspecte izolate. Domnul Knutson de la NOAA a revenit în finalul conferinţei cu mai multe informaţii cu privire la tornade, dand câteva exemple grafice în acest sens.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP