Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

luni, 29 noiembrie 2010

Felipe Calderón Hinojosa a deschis Summit-ul COP16

La ora 10:00 (ora Mexicului) a început ceremonia de deschidere oficială a Summit-ului COP16. Evenimentul are loc în Cancun, statul mexican Quintana Roo, acolo unde participă reprezentanţii a aproape 200 de ţări din întreaga lume.
După câteva discursuri, la ora 11:10 a avut loc prezentarea scurtmetrajului realizat de Willy Sousa, o operă videofonică prin care copiii Mexicului au spun bun venit tuturor celor prezenţi.
La ora 11:14, Felipe Calderón Hinojosa (Preşedintele Mexicului) a susţinut discursul în care a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut ţara sa, a vorbit despre dreptul umanităţii de a acţiona la nivel global şi de datoria noastră faţă de generaţiile viitoare. "Relaţia noastră cu natura ajunge într-un punct critic", a spus preşedintele Mexicului.
Discursul preşedintelui mexican a fost unul relativ filosofic, făcând apel la responsabilitatea fiecăruia şi la responsabilitatea liderilor mondiali. Discursul a durat 26 de minute. Astfel, la ora 11:40 a fost încheiată ceremonia de deschidere a Summit-ului COP16.





  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP