Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

luni, 29 noiembrie 2010

Astăzi începe Summit-ul COP16 în Cancun, Mexic

După inaugurarea de ieri a Climate Change Village (Satul Schimbărilor Climatice) în Cancun, Mexic, sunt gata să deschidă oficial astăzi Summit-ul COP16. Principala întrebare a acestui summit persistă: Poate Cancun să salveze COP15 din Copenhaga? Încă nu ştim, dar sunt voci care spun că COP16 nu va aduce nimic nou pentru Schimbările Climatice.

După Summit-ul COP15 din Copenhaga în 2009, pesimismul a crescut şi sunt mulţi cei care spun că COP16 din Cancin nu va aduce nimic mai mult faţă de ultima reuniune din Danemarca. Trebuie să ne amintim faptul că Rüdiger Templin (Mare Maestru al Marilor Loji Unite ale Germaniei) a criticat summit-ul de anul trecut. Fratele Templin a cerut tuturor Francmasonilor să prevină Schimbările Climatice printr-un comportament mai adecvat - prin reducerea consumului de energie în Loji şi acasă.

Marele Maestru Templin vorbea despre un Modern stil de viaţă masonic. În scrisoarea sa deschisă către Fraţii germani, intitulată "Protejarea mediului înconjurător este o parte a Modernului stil de viaţă masonic", Marele Maestru Rüdiger Templin cerea ca toate Lojile germane din jurisdicţia Marilor Loji Unite ale Germaniei să introducă pe agenda lor din 2010 problematica Schimbărilor Climatice.

Secretarul General al APMR (Agenţia de Presă Masonică din România) a declarat, de asemenea, în urmă cu câteva zile faptul că "Francmasoneria şi Francmasonii nu pot, nu trebuie şi nu vor putea să aştepte să vadă Templul lor Natural - Pământul - cum se rupe în bucăţi, lăsând generaţiilor viitoare o lume într-un haos natural". Prin intermediul Programului Masonic Internaţional "Salvează Planeta", APMR doreşte să facă toţi Francmasonii să reacţioneze în faţa virusului mortal: Schimbarea Climatică.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP