Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

luni, 6 decembrie 2010

Acord secret la Cancun (COP16)?

Dacă ar trebui să definim reuniunea din cancun într-un cuvânt, atunci acesta ar fi: neîncredere. Foarte mulţi se tem de un acord secret care ar putea modifica sau înlocui Acordul de la Kyoto. Japonia este văzută cu reticenţă de foarte multe state participante. China şi G77 au adoptat o poziţie comună în cadrul acestei reuniuni. Columbia cere transparenţă, iar Venezuela cere o implicare mai activă a Naţiunilor Unite.

Yemen şi Egiptul au cerut garanţii că nu se vor realiza negocieri şi acorduri secrete. Aceeaşi transparenţă o cer şi Australia, Filipine, Nigeria, Bolivia, Afganistan şi Congo. Reprezentanta Uniunii Europene, Connie Hedegaard, a spus că Uniunea Europeană este preocupată pentru că textele aflate pe masa de lucru nu sunt gata pentru semnat.

Vineri, 3 noiembrie, reprezentanţii ALBA, susţinuţi de ţările arabe, africane şi de G77 şi China, au confirmat faptul că un grup de ţări dezvoltate nu doresc să semneze o adoua perioadă de compromisuri a Protocolului de la Kyoto.


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP