Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

miercuri, 8 decembrie 2010

Conferinţele de azi de la Centrul Statelor Unite din cancun au scos în evidenţă colaborarea binaţională

Conferinţa 1: William Hohenstein (USDA) a făcut o prezentare şi a vorbit despre proiectele Global research Alliance şi Borlaug Fellowship. Imediat după el a urmat Dr. Adlul Islam (ICAR, India), Dr. Rodrigo Arias (Universitatea Catolică din Temuco, Chile) care a făcut câteva precizări asupra aspectelor din Chile. Ultimul care a vorbit a fost Dr. Keith Paustian (Universitatea de Stat din Colorado).
Conferinţa 2 (Launch of U.S. Strategy for REDD+): La conferinţă au participat patru conferenţiari. Joe Aldy (Assistentul Special al Preşedintelui Statelor Unite), Maura O'Neill (USAID) care a prezentat cele trei obiective ale programului REDD+, Billy Pizer (Departamentul trezoreriei din Statele Unite) şi Patrick Smith (USAID) care a vorbit despre arhitectura şi proiectele REDD+, menţionând faptul că Statele Unite colaborează cu mai multe ţări în acest sens (Mexic, Brazilia, Vietnam, Columbia, Gabon etc.).
A existat o preocupare a celor prezenţi cu privire la faptul că implementarea acestui program duce la încălcarea drepturilor populaţiei indigene. Patrick Smith a spus că negocierile s-au concentrat în special asupra drepturilor populaţiei indigene.
Conferinţa 3: În cadrul acestei conferinţe au participat Michael Gibb (California EPA), Martin Chavez (ICLEI S.U.A.) şi Nancy Sutley (CEQ). APMR a întrebat dacă CEQ şi ICLEI au o colaborare la nivel internaţional şi care sunt proiectele implementate. Nancy Sutley a spus că da există, dând exemplul relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi a faptului că un număr foarte mare de agenţii sunt implicate. Aceasta a declarat şi faptul că trebuie să continuăm să găsim oportunităţi de a lucra şi cu alte ţări.
Conferinţa 4: Conferinţa a fost condusă de Ambasadorul american în Mexic (Carlos Pascual). Julia Carabias Lillo (CEIBA) a vorbit despre pădurea tropicală Lacandona, care este o zonă critică pentru generarea apei. Celia Pigueren (SEMARNAT) a pus accentul pe PECC (Programul Statal asupra Schimbărilor Climatice). Fernando J. Gama (Evensen Dodge International) a menţionat faptul că Michoacan este un exemplu de colaborare în Mexic. Manuel Gomez Pena (Wallmart Mexico & Central America) a fost ultimul care a vorbit.
Ca o concluzie generală a celei de-a patra conferinţe, putem spune că parteneriatul dintre Mexic şi Statele Unite reprezintă un exemplu de colaborare. Mass-media trebui să-şi aduc un aport mai mare prin difuzarea informaţiilor în spaţiul social.
Conferinţa 5: Keith Curtis (Departamentul de Comerţ al Statelor Unite) a fost cel care a făcut prezentările. Primul care a vorbit a fost Roger Platt (USGBC) acesta a făcut o prezentare a Globe Alliance (acolo unde se poate găsi şi Romanian Green Building Council). Bob Roller (BETALED) a vorbit despre cum poate fi redus consumul de energie electrică prin folosirea led-urilor. Jennifer Lyke (Johnson Controls) a vorbit despre reducerea consumului de energie şi eficientizarea acestuia. Ultimul invitata care a vorbit a fost Jeff Moe (Ingersall Rand).

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP