Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

miercuri, 8 decembrie 2010

Steven Chu a participat luni la U.S. Center din Cancun

Luni au avut loc o serie de conferinţe în cadrul U.S. Center din Cancun. Prima conferinţă a aparţinut Dr. Russ Schnell (NOAA) care a avut o prezentare foarte interactivă şi inovatoare. Acesta a afirmat faptul că un litru de gaz ars elimină trei kilograme de dioxid de carbon. De asemenea a spus şi că jumătate din dioxidul de carbor eliminat în aer va rămână acolo timp de 1.000 de ani. Întrebat de APMR dacă analizele sale sunt trimise guvernului american şi UNFCCC, acesta a răspuns afirmativ.

În cadrul celei de-a doua conferinţe a participat şi Reta Jo Lewis (Departamentul de Stat al S.U.A.) în calitate de Reprezentatnt Special al Departamentului de Stat al Statelor Unite pentru Afaceri Inter-guvernamentale Globale.

Întrebaţi de APMR dacă există un parteneriat naţional între Guvernul Federal, Guvernele Statale, Universităţi şi ONG-uri care să implice cetăţenii în acest proces, J. Jared Snyder şi rerezentanta Departamentului de Stat de la Washington au recunoscut faptul că toţi trebuie să fie implicaţi în acest proces de protejare a mediului nostru înconjurător; toţi trebuie să stea la aceeaşi masă şi să discute.

Steven Chu (Secretarul de Stat pentru Energie şi fost ambasador al S.U.A. la ONU) - laureat al premiului Nobel pentru chimie a vorbit despre "Building a Sustainable Energy Future". Acesta a fost prezentat audienţei de către ambasadorul american în Mexic. La eveniment a participat şi fostul preşedinte al Republicii Costa Rica, Jose Maria Figueres Olsen (tatăl Secretarului Executiv al UNFCCC). Steven Chu a spus foarte clar că în următoarele decade preţul petrolului va creşte şi că ar trebui să nu mai depindem atât de mult de petrol şi gaze. Ultima conferinţă a fost prezentată de Guvernatorul statului american New Mexico, Bill Richardson.


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP