Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) - COP 16 - UNFCCC ------------------------------------------------------------ español - english

joi, 9 decembrie 2010

Implicaţiile schimbărilor climatice în securitatea naţională

În cursul zilei de 9 decembrie 2010 a avut loc (la U.S. Center 2010 Cancun) o conferinţă ce a adus în discuţie implicaţiile schimbărilor clomatice în securitatea naţională. Lt. Col. Paul Schimpf (U.S. Department of Defense) a făcut prezentările.
Primul invitat care a vorbit a fost Amanda Dory (Asistent Adjunct al Secretarului Apărării din Statele Unite ale Americii). Aceasta a vorbit despre cum văd Statele Unite viitorul securităţii mediului înconjurător. De asemenea, a menţionat şi de impactul suferit de Irak şi Afganistan.
Contra Amiralul David Titley (U.S. Department of Defense) a menţionat faptul că răspunsul stă în oceane. "La vârful Marinei credem că schimbările climatice sunt adevărate, au impact asupra securităţii naţionale şi trebuie să luăm măsuri", a declarat Contra Amiralul Titley. Acesta a vorbit şi despre cooperarea regională pentru securitate, despre colaborările cu NOAA şi NASA şi a menţionat şi faptul că leadership-ul are un impact major.
Dr. Jeff Marqusee (U.S. Defense Department) a vorbit despre instalaţiile Departamentului de Apărare, menţionând că acestea sunt vitale. De asemenea, a vorbit şi despre planul pentru instalaţiile militare, care are trei componente: dezvoltarea unui cadru de decizie, evaluările impactului schimbărilor climatice şi planul de adaptare la schimbările climatice. Prezentarea Dr. Marqusee a arătat faptul că zona de sud-est şi de sud-vest sunt zone critice pentru dotările Statelor Unite. În finalul prezentării acesta a vorbit despre vulnerabilităţile dotărilor: costrucţia infrastructurii, terenurile de antrenare şi testare, modificarea ecosistemelor şi capabilitatea misiunii militare.
Generalul de Brigadă Juan Ayala a declarat faptul că comerţul Statelor Unite cu America Latină, America Centrală şi Caraibe îl va depăşi anul viitor pe cel cu Japonia şi Europa. de asemenea, a mai declarat şi faptul că Statele Unite îşi ajută partenerii şi îi pregătesc pentru situaţii de calamitate, proces realizat prin asistenţă umanitară şi schimbul de informaţii cu statele din Emisfera de Vest în ceea ce priveşte schimbările climatice. În încheiere, Generalul de Brigadă Ayala (care a lucrat în Africa şi în Europa de Est) a declarat că "întotdeauna suntem pregătiţi pentru schimbări".
APMR a lansat o întrebare (Antarctica reprezintă o importantă problemă de mediu şi de securitate internaţională. Sunt multe ţări care revendică continentul. Guvernul Federal al Statelor Unite pregăteşte sau va pregăti noi strategii cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra securităţii naţionale şi internaţionale şi ce impact vor avea acestea asupra politicii externe a Statelor Unite?) la care a răspuns Contra Amiralul Titley. Acesta afirmat că este o întrebare minunată, însă "Departamentul Apărării va urma conducerea Departamentului de Stat în ceea ce priveşte această problemă".

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP